“В Україні внаслідок низьких температур та негоди не сталося жодної надзвичайної ситуації державного рівня. Можу також стверджувати, що в цьому є частина своєчасних дій уряду і місцевих органів влади. На превеликий жаль, холоди забрали 112 людських життів”, - каже міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога.

Екологи теж певні - холодна зима не спустошить держскарбницю. Синоптики прогнозують, що повені не буде. Ні запаси снігу у містах, ні товщина льоду на річках не загрожують великою водою.

“Весняна повінь на більшості річок України рівнинної частини України буде нижча за середню, а в басейні Прип'яті, Західного Бугу - близька до середнього”, - каже начальник відділу гідрологічних прогнозів Українського Гідрометцентру Вікторія Бойко.

Омине велика вода й Київ, переконані екологи. І Лівий берег підтоплено не буде. Екологів хвилює лише можливість масової загибелі риби у Київському водосховищі. Нині вона під кригою, через нестачу кисню, задихається. Якщо найближчим часом частково не зруйнувати крижаний покрив, майже уся риба загине, як це уже сталося два роки тому.