Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані Центру економічних і бізнес-досліджень (CEBR). Економісти з'ясували, що найбільша економіка Латинської Америки отримала значну вигоду від бурхливого зростання азійських країн, насамперед Китаю. За останні роки Бразилія серйозно збільшила експорт до Азії, в той час як Великобританія переживала банківську кризу, зростання безробіття і рецесію.

За прогнозом CEBR, через десять років Великобританія опуститься на восьме місце в списку найбільших економік світу. При цьому вгору за списком піднімуться Росія та Індія. РФ займе четвертий рядок завдяки поставкам нафти та газу в Європу та країни Азії, а друга на п'ятому місці, вигравши від зростання кваліфікації персоналу в таких сферах, як IT та інжиніринг.

The Guardian відзначає, що єдиною причиною позитива для Лондона залишиться те, що Франція буде рухатися вниз по списку ще швидше, ніж Британія. До 2020 року, за прогнозом CEBR, французька економіка опиниться на дев'ятому місці в рейтингу найбільших, а Німеччина - до сьомого рядка.

Нині найбільшою економікою світу є США. Далі йдуть Китай, Японія, Німеччина і Франція.

Нагадаємо, 22 грудня президент РФ Дмитро Медведєв, виступаючи з посланням до Федеральних зборів, заявив, що російська економіка стала шостою за величиною у світі.