В компанії "Яндекс.Украина" повідомили, завантаженість доріг зранку трималася на рівні 9 балів. Традиційно складні ситуації оцінюються у 8. Водії скаржаться, сьогодні аби доїхати до місця призначення треба вдвічі більше часу ніж зазвичай.

Водночас комунальники запевняють - сніг зі столичних доріг прибирають. У диспетчерській "Київавтодору" телефоном повідомили, що снігоприбиральні машини працюють, втім інформація у яких саме районах і скільки саме машин - виявилася секретною.

Столичні ж обранці не задоволені ситуацією на дорогах Києва. Кажуть, снігоприбиральних машин сьогодні не бачили, на силу дісталися до роботи. Втім, за словами депутата Київради, винних у тому, що вулиці не чищені, у Києві не знайти.

”Те, що Київ не перетворився цієї зими у новий Алчевськ, треба дякувати тільки Богу. Місто не готове. Головна проблема полягає в тому, от ви запитаєте у Попова, чи існує комплексна програма підготовки до зими? Не існує. Механізм такий: ти зроби це, ти зроби це, а ти зроби от се - винного немає. Таким чином, коли виникає якась проблема, кожен говорить, а я зробив те, що в мене написано, і той каже - я зробив. І всі кажуть, ми чудові, ми все зробили. А місто в снігу”, - каже депутат Київради Олександ Бригинець.

У Київській міській держадміністрації тим часом запевнили - до очищення автошляхів залучені усі потужності “Київавтодору”, а це понад три сотні одиниць техніки. Комунальники просять водіїв не паркуватися у центрі столиці і, по можливості, відмовитися виїжджати у місто на власному транспорті. Незважаючи на складні погодні умови, аеропорт “Бориспіль” працює в штатному режимі.