Всі звинувачення з цього приводу він рішуче відкинув і заявив - іранці - не самогубці, аби виступати проти заходу.

"Вони звинувачують цю націю в терорі та будівництві атомних бомб. Іранці - розумна нація, яка не виготовлятиме 2 бомби проти ваших 20. Іранський народ побудує щось, на що Ви не зможете відповісти - і це мораль, етика, віра в Бога і правосуддя", - заявив Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад.

Втім, заяви Ахмадінежада Захід абсолютно не задовольнили. Приміром, британці переконані, що Тегеран має стільки збагаченого урану, що мирного застосування йому не знайдеться. Про це з парламентської трибуни заявив міністр закордонних справ Вільям Хейг.

"Іран нарощує виробництво збагаченого урану до таких меж, коли йому не знайдуть застосування у мирних галузях. Проте таку кількість речовини можна з легкістю застосувати для виробництва ядерної зброї. Іран повинен змінити свою політику щодо цього. Якщо цього не станеться, ми разом з нашими партнерами застосуємо відповідні заходи", - попередив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг.

Відтак, західні держави заявили про готовність запровадити нові жорсткі санкції проти Ірану. На захист ісламської країни виступила Росія. У Москві заявили, що рішуче виступлять проти санкцій щодо Тегерану.