Мовляв, помаранчеві приєднаються до біло-синьо-червоних із новими домовленостями, коаліційною угодою та планом реформ. Політик каже, що окрім “свіжої крові” більшість в додачу отримає стовідсоткову гарантію легітимності.

В коаліції комуністами задоволенні. Кажуть: вони одні з найнадійніших партнерів. Відтак, змінювати червоних на помаранчевих у біло-блакитному таборі бажання немає. Однак, проти долучення до більшості нашоукраїнців аж ніяк не проти. Головне, щоб програму Президента виконували.

”Адже для того, щоби проголосувати, для того щоби було 300 голосів не обов’язково, щоби ті 300 були тільки в коаліції. Багато хто голосує находячись в опозиції”, - каже народний депутат, Партія регіонів Михайло Чечетов.

Черговою фантазією називають інші нашоукраїнці заяви свого колеги. Мовляв, Давид Жванія просто намагається набити собі ціну перед Президентом. Крім того, на рішення про перехід до лав більшості у його прихильників не вистачить голосів.

”Я би не став йому довіряти. Свого часу він став автором терміну “тушки”, який він ганебно засуджував. З часом сам став тушкою. Тепер він хоче очевидно продемонструвати, що він не один такий”, - каже народний депутат, НУ-НС Андрій Парубій.

Не вірять у реалізацію намірів Жванії й політологи. Кажуть, регіоналам це просто не вигідно, тим більше перед виборами. До того ж, якщо до коаліції увійдуть нашоукраїнці, а при цьому вийдуть комуністи, кількість голосів не зміниться.

”Зараз в коаліції 260, тобто фактично більше 30 голосів з Нашої України і частково з БЮТу. Тобто, частина входить формально в коаліцію, а частина голосує з ними ситуативно, формально не входячи. Тому в Партії регіонів зараз є запас міцності. В деяких питаннях вони можуть не враховувати точку зору комуністів”, - каже політолог Олексій Гарань.

Нагадаємо, формально парламентську коаліцію утворено трьома фракціями: Партії регіонів, комуністів та Блоку Литвина. Однак до неї також приєдналася частина депутатів з БЮТ та НУНС.