Функція дозволяє ідентифікувати усі види птахів, які є у Бразилії. Додаток подає інформацію двома мовами - португальською та англійською. Клуб любителів птахів збирається щомісяця. Матеріалу для досліджень їм вистачає, адже у країні карнавалів одна з найбільших популяцій пернатих у світі - 1832 види, з яких 234 - можна побачити лише у Бразилії.

Сфотографувавши птаха цифровою камерою, орнітологи-аматори отримують про нього максимум інформації - ареал проживання, харчування та цікаві факти. iРhone навіть може продемонструвати, як пташка співає.

"Раніше ми повинні були носити з собою купу книжок. Зараз нам достатньо взяти з собою лише iРhone. Тут є справді вся потрібна інформація", - каже Ігор Валам'єль з Клубу любителів птахів.

Пошук пташки, яка привернула до себе увагу, здійснюється за багатьма параметрами: формою дзьоба, довжиною хвоста, забарвленням. У додатка є великий "плюс": він - простий і зручний у користуванні. Розробники сподіваються, що без такої технологічної новинки незабаром на екскурсію не їздитиме ніхто.