Про це йдеться в доповіді асоціації підприємців Confesercenti, яка об`єднує понад 300 тисяч малих і середніх приватних компаній.

"Мафіозні структури, які міцно вкоренилися в сфері невеликого приватного бізнесу – від магазинів і ресторанів до готелів та курортів – мають у своєму розпорядженні ліквідність в розмірі 65 мільярдів євро, що набагато більше, ніж можливості будь-якого банку", – йдеться в доповіді.

"Це призводить до того, що гроші від незаконної діяльності потрапляють в легальний бізнес у кризові часи, коли грошей більше ні в кого немає", – йдеться в документі.

У доповіді вказується на тісні зв`язки мафіозних структур з політиками. Традиційна сфера впливу мафії змістилася з південних областей в центр і на північ Апеннін. За даними Confesercenti, мафія повністю контролює ринок азартних ігор, сектор утилізації відходів, зокрема токсичних і отруйних, а також будівельний бізнес. Крім того, інтереси мафії поширюються на сектор охорони здоров`я, спорт та спортивні змагання (особливо футбол), транспорт.

В Італії відомо про чотири найбільш впливові мафіозні структури – "Коза Ностра" на острові Сицилія, "Ндрангета" – в південній області Калабрія, "Каморра" – в Неаполі і "Сакра Корона Уніта" – у південно-східній області Апулія.