За словами Коліушка, закон про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей важко назвати законом. Це капітуляція. Якшо його розглядати як закон,то важко хоч шось сказати, так як він не відповідає Конституції та містить незрозумілі формулювання.

Павло Кишкар розпові, що військові виконують державну функцію, а через цей закон їм дається посил, що все що вони зробили – все дарма. Яко це просто меморандума то ок,а не говоріть що це закон України. Люди які в АТО будуть там до кінця, незважаючи на всілякі законпроекти.

До цього часу жодне перемир'я не виконувалось, і ці два закони залишаться просто папірцями, – сказав Кишкар.

Так само як і перемир'я, вони будуть виконуватись вибірково. Те, що буде в інетерсах України – не буде виконуватись, – сказав Коліушко.

Також він додав, що терористів це закон ні до чого не забов'язує і немає ніякого відношення до Росії. Цю територію наша деражва не контролює.І з тих, хто переможе на тих виборах, сформують народну міліцію. Іншого способу виконання цих норм без легалізації бандформувань немає.

Для збереження миру потрібно було б виписати норми в цьому законі, щоб вони не виходили за межі Конституції. Я б організував прозорий процес підготовки цього закону. Не можна було допускати таких грубих порушень при прийнятті цього закону, – розповів голова правління Центру політико-правових реформ.

Павло Кишкар сказав, що ми підтримуєм Угоду про асоціацію а проблеми в нас залишаються на фронті. А Коліушко додав, що такі дикі форми простистояння, як сьогодні були під ВР, ми повинні швидко зупинити. Але це не можна зробити односторонньо, для цього повинна змінитись влада і настрої громадських активістів.

Далі – дивіться у відеосюжеті.