Єдиним учасником аукціону виступив енергохолдинг "ДТЕК", який запропонував за пакет акцій 1 932 100 тисяч гривень, що вище стартової ціни на 100 тисяч гривень.

В офіційному повідомленні ФМДУ йдеться про те, що фонд звернеться до компанії "ДТЕК" з пропозицією дати згоду на перегляд ціни 45,103% акцій ПАТ "Західенерго" із застосуванням незалежної оцінки.

При цьому, як стверджують у прес-службі ФМДУ рішення було прийнято конкурсною комісією з продажу акцій ПАТ "Західенерго" відповідно до "Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств", а саме, стосовно процедури проведення конкурсів з одним учасником.

У разі надання учасником конкурсу згоди на проведення незалежної оцінки пакета, ФМДУ оголосить конкурс з відбору оцінювача.

Крім того, ціна продажу пакета не може бути нижчою за запропоновану учасником конкурсу.

Нагадаємо, що 23 листопада цього року Міненерговугілля передало підприємства "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" у концесію компанії "ДТЕК".

Також зазначимо, "Західенерго" - п'ята за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4 тисячі 707,5 МВт, що становить близько 9% від загальної потужності електроенергетики України. До складу товариства входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства "Галременерго", "Львівенерго-спецремонт", "Львівенергоавтотранс", "Західенергопостач".