Про це вона заявила "Українській правді", коментуючи інформацію про те, що в п'ятницю може бути порушена кримінальна справа проти неї.

"Експертиза крові Віктора Ющенка була зроблена ще до моєї каденції по цій справі в червні 2006 року. Тоді проводилася експертиза, відбиралися зразки крові, транспортувалися до лабораторій в три країни - Бельгію, Великобританію, Німеччину - на підставі міжнародних запитів", - сказала вона.

За словами Климович, весь етап транспортування був задокументований: опечатані всі зразки, сфотографовані всі тари і при отриманні зразків, і при передачі їх до лабораторій.

"Але назад ніяких залишків зразків ми не отримували! Ми отримали лише висновки лабораторій", - наголосила Климович.

"Так, до нас передали пробірки, тобто пусту тару. І вони (зразки) були дійсно знищені. Але все це робилося відкрито з дотриманням всіх процедур, складанням всіх потрібних актів. Всю цю процедуру виконували під керівництвом слідчого Проскурника", - зазначила вона.

"У Проскурника наразі дуже великі проблеми, тому що зараз намагаються ініціювати стосовно нього розслідування та підготувати громадську думку про те, що щось там було підроблено."

Проскурник був слідчим в групі з розслідування отруєння Ющенка ще до приходу Климович. Після її звільнення в 2010 році, він очолив групу.