"Міністерство закордонних справ України передало Генеральній прокуратурі наступні пропозиції до складу комісії: від ФРН — 2, від Канади — 3, від Міжнародного комітету Червоного Хреста — 3 фахівці", — повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

За даними ГПУ, сьогодні, 30 січня, генпрокурор України Віктор Пшонка провів нараду з керівництвом МЗС, Міністерства охорони здоров’я та Державної пенітенціарної служби України щодо сприяння посольствам ФРН і Канади та Міжнародного комітету Червоного Хреста у включенні запропонованих фахівців до складу медичної комісії для обстеження Юлії Тимошенко.

Зараз триває спільна робота щодо узгодження найближчої дати медичного обстеження екс-прем’єра.

Як раніше повідомлялось, Генпрокуратура 18 січня висловила готовність на прохання західних держав організувати незалежний медогляд Тимошенко.

"Я не бачу жодних протиріч у тому, що поруч із іноземними фахівцями-медиками будуть брати участь у роботі цієї групи і фахівці українські. Це ж не забаганки якоїсь людини, яка наділена повноваженнями більшими, ніж чинне законодавство", — сказав речник Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Як відомо, в кінці грудня Юлію Тимошенко етапували до Качанівської колонії у Харкові.