"Одяг, зовнішній вигляд і аксесуари співробітників мають відповідати публічному місцю. Не треба дратувати людей нарядами від "Шанель" і сумками від "Луї Віттон" і дорогими мобільними телефонами. Все повинно відповідати декларованим доходам", — говорила Герега. Вона також поставила вимогу їздити на скромних машинах і скоротити кількість особистої охорони. Та й загалом відповідати доходам — зарплата співробітників Київради, включаючи помічників депутатів, які працюють у фракціях, складає в середньому 4 тисячі гривень.

Цікаво, що першим постраждати від нових правил може глава фракції ГАК Олександр Пабат, відомий своїми яскравими дизайнерськими нарядами. Але сам він спокійний.

"Я не ходжу в гіпюрових сорочках, а піджаки у мене стриманих тонів. І ходжу без охорони. Та й узагалі я депутат. На мене заборони не розповсюджуються", — посміхається Пабат.

Крім того, Герега заявила про прийдешнє скорочення апарату на 20%.

"Галина Федорівна за цей час переглянула, хто чим займається, скільки буває на роботі, як працює і поводиться. Мабуть, хто не виконуватиме нові вимоги, той і піде", — розповіло джерело.