Комісар Єврокомісії з антимонопольної політики Хоакін Альмунія отримав скарги на Google, що стосуються ранжирування результатів пошуку, відразу від трьох великих компаній, включаючи Microsoft.

"Робота поки ще на дуже ранній стадії, однак, з огляду на важливість пошукових послуг для свободи конкуренції в бізнес-сегменті інтернету, я дуже уважно розглядаю звинувачення", - цитує Financial Times заяву Альмунії, яку він зробив на конференції в університетському коледжі Лондона. Ця заява, що послідувала через 5 місяців після надходження скарг, лише підтверджує чутки про те, що Брюссель планує відновити розслідування у наступні кілька місяців, можливо, відразу ж після закінчення літніх канікул.

За словами Альмунії, він має намір поширити на бізнес-сегмент інтернету ті ж правила конкуренції, які діють "у світі цегли та вапна". "Якщо компанії отримують гарні позиції на одному ринку, існують ризики, що вони використовують ці позиції, щоб закрити для інших доступ до інших ринків", - заявив Альмунія. Остаточного рішення про те, щоб почати офіційне розслідування, ще не прийняли.