"Я сам переконався: у всіх регіонах країни ніхто не вірить, що безробіття – на рівні 2%. Якби в моєму рідному Ватутіні рівень безробіття був 2%, то місто було б щасливим. А зараз там велика кількість сімей розірвані, бо батьки, не маючи можливості знайти хоч якесь оплачуване робоче місце, шукають щастя десь на будівельних роботах у Підмосков’ї або добувають каміння у Португалії, або працюють прибиральницями в Італії чи Ізраїлі. І від того не щасливі ні батьки, ні діти. Це величезна соціальна проблема. І саме ці питання треба вирішувати першочергово", - сказав Гриценко.

Для їх вирішення народний депутат, перш за все, пропонує припинити тиск на будь-кого, хто спроможний створити одне, два, три чи п’ять робочих місць. Тобто невідкладно повернути, можливо, удосконаливши, спрощену систему оподаткування, щоб люди могли себе зайняти.

"Також треба припинити опікуватися інтересами лише великого бізнесу, того, який фінансує виборчі кампанії, а подбати про створення конкурентних умов для всіх. Необхідно ввести максимальну прозорість у структурі власності, щоб було зрозуміло, де воно чиє. І тоді повилазять дуже довгі "вуха" або мера, або губернатора, або голови районної адміністрації, або міністра, або депутата – загалом тих людей, які обіймають високі крісла і створюють бізнес для своїх родин, використовуючи владу й повноваження", - додав Гиценко.