"У нас є над чим працювати, і виведення грошей з тіні і дасть можливість наповнення державного бюджету", - сказав Клименко в ефірі "5 каналу".

Він підкреслив, що 2011 рік був складний для економіки, однак ДПСУ виконала і перевиконала поставлені перед нею завдання "не за рахунок фіскального тиску на реальний сектор економіки, а за рахунок програми детінізації економіки".

"Ця робота триває в 2012 році. Це також ризикоорієнтована система, яка дозволяє дистанційно аналітично бачити де є ухиляння від оподаткування та в режимі онлайн коригувати ці відносини зі сплати податків до бюджету і не допускати їх вихід у тіньову економіку. Ця система працює автоматично, без якогось ручного впливу і вона є дуже ефективною. І тому тільки за рахунок детінізації ми будемо наповнювати бюджет і зменшувати, постійно зменшувати фіскальне навантаження, тиск, на реальний сектор економіки -. це дуже важливо, це наша позиція", - заявив голова ДПСУ.

При цьому він зазначив, що програма детінізації в першу чергу стосується великого і середнього бізнесу. "Нам все одно великий це бізнес, середній або малий, але на практиці це більше стосується великого і середнього бізнесу. З малим бізнесом ми взагалі йдемо на партнерські відносини, ми відмовляємося від перевірок, ми створюємо сприятливі умови для розвитку цього сектору і вважаємо, що це також принесе свої плоди і дасть той темп, який необхідний для зростання малого бізнесу", - зазначив Клименко.