Новинка отримала назву Next Generation Portable, скорочено - NGP. Пристрій оснастили 5-дюймовим сенсорним екраном і двома джойстиками довкола нього. У якості центрального процесора використали Cortex A9 з чотирма ядрами. За графіку відповідає чип SGX543MP4+ від Imagination Technologies, який також підтримує чотириядерні можливості

”Нам неодмінно потрібна портативна ігрова система, яка би повністю змогла передати атмосферу і графічні можливості нових забавок. Отож, ми вирішили оснастити нове покоління консолі за останнім словом техніки і, як результат, - створили найпотужніший у світі кишеньковий пристрій”, - каже президент і виконавчий директор Sony Computer Entertainment Inc. Казуо Хіраї.

Важливе нововведення - тачпад на тильному боці. Завдяки йому ґеймплей будь-якої забавки стає інтуїтивним, а користувач краще відчувати ігрову атмосферу. Ігри для новинки постачатимуть на флеш-картах пам'яті. Таке рішення має хорошу перспективу, адже дозволяє зберігати більші обсяги даних на компактному носії.

”Тепер можна грати забавки для PlayStation на портативній консолі - графіка і там, і там буде однаковою. А інноваційний тачпад допомагає мінімізувати різницю у ґеймплеї між приставками. Ще одна хороша новина - ми випускаємо контентну платформу PlayStation Suite для телефонів Sony Ericsson. До неї увійдуть емулятори ігор для PlayStation Portable і PlayStation 1”, - каже президент і виконавчий директор Sony Computer Entertainment Inc. Казуо Хіраї.

Нова консоль підтримує усі стандарти зв'язку: Wi-Fi, 3G і Bluetooth. Окрім цього, Sony NGP оснастили GPS-приймачем, акселерометром, гіроскопом, вбудованими динаміками і мікрофоном.

”Я бачив чимало портативних консолей, однак цю можна зарахувати до хай-енд продукції. Її оснастили по максимуму. NGP має доступ до інтернету, революційний користувацький інтерфейс та інтеграцію зі соціальними службами”, - каже експерт ринку електроніки Івачіка Каміно.

Орієнтовна дата виходу наступника Sony PSP - кінець 2011 року. А от ціна наразі залишається, хоча за словами представників компанії, вона буде прийнятною для широкого загалу.