Саме вона навіки змінила уявлення європейців про святкове вбрання нареченої, взявши шлюб 1840 року у сліпучо білій сукні.

Проте, не всі королівські весілля відбувались настільки пишно як у тієї ж Вікторії. Історія показала, що іноді любов знімає корони навіть з королів. Згадати хоча б зречення престолу королем Великої Британії та Ірландії Едварда VIII заради весілля з Уолліс Сімпсон далекого 1937 року. Шлюбна церемонія відбулась у Франції. Наречена була вдягнена в охайну блакитну сукню з брошкою, а святкування довелося провести вельми скромно - всього на 16 гостей.

А от королева Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавета ІІ вийшла заміж 1947 року за герцога Единбурзького Філіпа у пишній гаптованій сукні з довгими рукавами. Довга мережана квітами фата кріпилась на королівську тіару, а шию прикрашало подвійне намисто з перлів. Дизайнером виступив Норман Хартнелл.

Подивитись на сукню Принцеси Великої Британії Маргарет далекого 1960 року мали можливість мільйони осіб, адже це було перше весілля яке транслювалось у прямому ефірі. Наречена була вбрана у модну приталену сукню з обшивами без оздоблень, а окантовану пишну фату вінчала корона.

81 року Леді Ді на “весіллі століття” красувалася у сукні з 8 метровим шлейфом, сшитій з шовкової тафти кольору слонової кістки, прикрашеній мереживом, гаптуванням, лелітками та дрібними перлами. Обличчя принцеси закривала вуаль з-під фамільної тіари роду Спенсерів.

Друга дружина принца Чарльза Камілла Паркер-Боулз 2005 року дивувала Віндзорський замок блакитно-сірим вбранням з вкрапленнями золота. Завершував образ Камілли дивовижний золотистий капелюшок від Філіпа Трейсі.

Наречена ж принца Уїльяма Кейт Міддлтон на шлюбній церемонії виглядала просто неперевершено. Вона була у білосніжному вбранні з мереживними рукавами та довгим подолом. Сукню прикрашали мереживні квіти-символи різних частин Сполученого Королівства. Дизайнером вбрання виступила Сара Бертон з модного дому Alexander McQueen. На голові у Кейт була тіара Cartier королеви Єлизавети II, подарована їй батьками на 18-річчя.