"Очевидно, що Європа вже не в центрі уваги (щодо кризи. - ред.)", - сказала Лагард на прес-конференції МВФ, додавши, що ситуація в Європі вже "менш критична".

Основними причинами, які впливають на зростання цін на нафту, за словами Крістін Лагард, є побоювання інвесторів щодо поставок сировини або напружена геополітична ситуація.

За її словами, зараз уся увага сфокусована на світових цінах на нафту, які прямо залежать від її поставок на ринок, а також санкцій щодо Ірану, який є найбільшим постачальником сировини.

Євросоюз і США наприкінці минулого року схвалили введення економічних обмежень відносно Ірану через розвиток ядерної програми. З грудня 2011 року ціни на нафту виросли в середньому на 20%.

Однак у вівторок ціни на чорне золото почали знижуватися. Станом на 14.40 за київським часом ціна ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,88% і досягла 107,14 долара. Нафта марки BRENT впала на 1,23%, до 124,17 долара.

Напередодні Лагард заявила, що світова економіка вже "відійшла від краю прірви" у зв'язку із заходами, вжитими Євросоюзом і США для боротьби з кризою.