У книзі колишнього командира "морських котиків" Чака Пфаффера "Спецназ: операція проти Джеронімо" йдеться про те, що лідер "Аль-Каїди" був убитий протягом перших хвилин після початку операції. У той же час, за офіційною версією, бін Ладена убили після тривалої перестрілки.

"Операція була проведена дуже акуратно, було випущено лише 12 куль", — йдеться в оповіданні учасника операції.

Крім того, в книзі зазначається, що "морські котики" ліквідували "терориста номер один" після того, як він відмовився здатися. У книзі йдеться, що командир підрозділу телефоном повідомив в штаб про ліквідацію Усами бін Ладена. Крім того, спецназівці підкреслили, що ніхто з них не вимовляв по радіостанції фразу "За бога і країну, Джеронімо", яка потім облетіла весь світ.

"Морські котики" також розповіли, що роль в операції Президента США Барака Обами перебільшили. Повідомляється, що сам Обама за 20 хвилин до початку операції завершив партію в гольф і лише потім відправився в Білий дім. Проте у пресі опублікували фотографії, на яких адміністрація США стежить за операцією.

За словами автора книги, Обама до останнього моменту тримався осторонь від операції, щоб не опинитися під ударом у випадку, якщо щось піде не за планом. Однак, переконавшись у смерті "терориста номер один", Президент тріумфально повідомив про це всім. Однак, на думку морських піхотинців, це "зробило марною більшу частину захопленої інформації".

Повідомляється, що "морські котики" вирішили розповісти свою версію подій, так як були неприємно здивовані офіційною версією. Книга Пфаффера надійде в продаж у США вже цього тижня.

Як відомо, лідера терористичної організації "Аль-Каїда" Усаму бін Ладена убили у пакистанському місті Абботтабад 5 липня цього року.