Кажуть - зміни до законопроекту "Про гастрольну діяльність", ухвалені у першому читанні, фактично знищать суттєвий прошарок сучасної української музики.

“Цим законопроектом передбачаються, додаткові податки незрозумілі, абсолютно абсурдні. Якщо раніше ця норма, вона була прописана інакше для клубів чи залів, починаючи від 500 місць, якщо я не помиляюсь, то тепер її прибрали. Навіть маленький виступ на 50 чоловік, він все-одно обкладається податком”, - каже співорганізатор акції Ілля Кротенко.

Самі ж артисти кажуть, і без того сплачують державі податки. І підкреслюють - музикант в Україні, де люди багато концертів не відвідують, а через піратство в інтернеті - нема мови і про продаж дисків - про заробляння великих грошей може лише мріяти.

“Ми платимо податок, як звичайні “бізнесмени”, скажемо, малий бізнес. Ми платимо податок! Який ще додатковий збір? Не розумію”, - каже співачка Джамала.

“Треба шукати проблему глибше, ніж просто в одному законі. У нас уже явно видно, що влада антиукраїнська, і що її не цікавить ні інтереси України, ні українського народу, ні інтереси української культури, чи української музики, як її складової частини. Так що, я думаю, треба ставити питання уже вище - давайте міняти систему влади, людей у владі, інакше діла не буде!”, - каже музикант Сашко Положинський.

Нагадаємо, у разі ухвалення документу, свідоцтва на проведення концертів видаватимуть на платній обов`язковій основі. Тоді організатор платитиме до 5 % аншлагової вартості заходу, а ціна на квитки зросте на 30-50%. В разі ж відмови в отриманні посвідчення, чи скасування концерту - коштів не повертатимуть.