“Атака дуже серйозна була на сайт МВС. Певної апаратури, яка б захищала наш сайт на жаль в нас немає. Можливо, через певний час ми будемо просити докупити певне обладнання, яке б захищало інформацію, ну, власне, наш сайт. Ну, а поки що наш сайт не працює і коли припиняться ці хакерські атаки, або технічну проблему вирішать наші провайдери, тоді він знову поновить свою роботу”, - каже речник МВС України Володимир Поліщук.

Постраждали також сайти СБУ, з складнощами працює інтернет-ресурс Партії регіонів, Національного банку та Антимонопольного комітету, проблеми із завантаженням були на сайтах Державної податкової служби, Кабінету міністрів і президента України. В МВС зазначають, якщо буде доведено, що причиною припинення роботи офіційних сайтів була хакерська атака, винуватцям загрожує покарання за статтею 361 Кримінального кодексу: від штрафів до позбавлення волі.

Як відомо, 31 січня правоохоронні органи закрили файлообмінник ЕХ.UA за порушення прав інтелектуальної власності. Користувачі, обурені цим фактом, поширюють в соцмережах заклики атакувати сайти органів влади на знак протесту.