У програмі - серії польотів з виконанням спортивно-розважальних вправ і навіть повітряний футбол. Втім, погода не сприяла повітряним баталіям - і з поля до спортивного стадіону, де мав відбутися матч, кулькам долетіти без пригод не вдалося. Адже такий "небесний" засіб пересування дуже вибагливий до погоди.

"Кулька має дуже великі обмеження - вона не може бути намочена, тому що від цього вона втрачає свою придатність до польотів, вона не може бути занадто замазана, тобто, коли такі погодні умови не надто - польоти не відбуваються. А доглядати, я навіть не можу пояснити, що значить важко, якщо вага оболонки - 120 кілограм, тобто, її треба скласти і треба розкласти", - каже штурман машини підбору Наталія Степанова.

Крім того, пілотування повітряного судна потребує і неабияких навичок. Пілоти кажуть - проходять спеціальний курс навчання.

"Треба знать метеорологію, потрібно знати матеріальну частину, умови, при яких можна літати, при яких - не можна, законодавство, потрібно знать права і обов'язки пілота, як командиру повітряного судна чітко їх дотримуватись", - каже пілот теплового аеростату Андрій Мартиненко.

Різнобарвні повітряні човни над Київщиною літатимуть до 28 серпня. Другий міжнародний фестиваль "Повітряні пригоди" підіб`є підсумки у неділю.