"Спереду міліцейська, а за нею друга йшла, така броньована, красива така машина, здорова", - каже очевидиця Ніна.

Вивозили лідера "Батьківщини", переконують свідки, не через центральні ворота СІЗО. Автозак з Тимошенко бачили люди, які стояли у черзі, щоб передати новорічні пакунки ув’язненим. Передача була і для Тимошенко, її соратники кажуть: напередодні у пенітенціарній службі переконували, що до Нового року етапувати екс-прем’єра до колонії не будуть.

"Моя маму вранці винесли на руках, по звірячому кинули в автозак, не зважаючи на її стан здоров’я та повезли в невідомому нам напрямі. Про це не попередили ані мене, а ні адвокатів", - каже донька Тимошенко Євгенія Тимошенко.

Вимагати пояснень від керівництва Київського слідчого ізолятора зранку прийшли народні депутати. Двері СІЗО бютівцям довго не відкривали.

"Не дивлячись на здоров’я Тимошенко, не дивлячись на те, що процесуально це неможливо робити, вночі її, як злодії начебто, викрали і вивезли в колонію", - сказав народний депутат України, БЮТ-Батьківщина Юрій Одарченко.

Зрештою, депутатів пустили, а у пенітенціарній службі заявили, Тимошенко відвезли відбувати 7-річний термін ув’язнення з комфортом та всіма умовами. У мікроавтобусі з біотуалетом, умивальником та диванами. Окремою машиною навіть везли 12 валіз з її речами.

Зазначимо, Качанівська колонія - одна з найбільших жіночих колоній в Україні. Це єдине місце, де тримають засуджених до довічного ув’язнення. За весь час існування колонії була лише 1 спроба втечі.

Нагадаємо, колишнього прем’єра засудили до 7 років ув’язнення за перевищення повноважень під час підписання газових договорів.

Втім, на Тимошенко завели ще одну справу щодо боргів Єдиних енергетичних систем. Суд у цій справі ухвалив рішення про утримання екс-прем’єра під вартою. На думку захисту, саме через це Юлію Тимошенко згідно з законом мали б утримувати у слідчому ізоляторі.