“Якщо Президент вважає за потрібне призначити його на посаду міністра економіки нашої держави, то напевно були складені всі складові, за його якісними характеристиками, він буде ефективний щодо виконання зобов’язань на цій посаді”, - каже голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Втім наразі на сторінці Президента даних указів не опубліковано. До слова, раніше міністром економіки був Андрій Клюєв, якому президент доручив очолити РНБО. Мінфіном, аж місяць завідував Валерій Хорошковський, якого напередодні призначили першим віце-прем'єр-міністром. Політологи певні, - президент шукає вдалу кадрову комбінацію. Зазначимо, Петро Порошенко уже працював в уряді у 2009, він очолював Міністерство закордонних справ. Власник концерну "Рошен" також попрацював і на посаді голови Нацбанку. Шляхи Колобова теж ідуть через НБУ де він був заступником глави Національного банку України.

“Порошенко людина яка може з’явитися в цьому уряді завдяки Азарову. А це означає, що зберігається вплив Азарова. Президент перетасовує свою кадрову колоду і хоче знайти виграшну комбінацію - це таке загальне пояснення. Перетасовками він також хоче активізувати роботу своєї команди на різних напрямах. Інша річ чи спрацює така стратегія”, - каже політичний експерт Володимир Фесенко.

Зазначимо, чутки про новопризначення уже прокоментували бютівці Шкіль та Крилиленко - вони заявили - нунсівець Порошенко відмовився від посади міністра економіки.