“Призначити Луценко Юрію Віталійовичу остаточне покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на установах і організаціях усіх форм власності строком на 3 роки з конфіскацією усього належного йому майна та позбавлення рангу державного службовця”, - каже суддя Сергій Вовк.

“Експертиза Генпрокуратури заявила, що немає збитків під час відзначення Дня міліції, і експертиза захисту підтвердила, що немає збитків, тим не менш мене засудили за нанесення 640 тисяч збитків”, - каже екс-міністр МВС Юрій Луценко.

Суд присудив Луценкові термін нижче нижчого. Адже санкція статті передбачає ув’язнення від 7 років. Держобвинувачення переконане - у суді вину екс-міністра було доведено.

“Сьогоднішній вирок зробить наше суспільство кращим, оскільки кожен буде розуміти, що призначення на високу державну посаду - це в першу чергу особиста персональна відповідальність за свої дії”, - каже прокурор Віктор Клименко.

Захист Луценка оскаржить вирок в Апеляційному суді впродовж двох тижнів. Як тільки отримають рішення суду в письмовому вигляді.

“Із тих показань свідків, які допитувались у судовому засіданні, а їх було 87, вони посилались тільки на нейтральні слова цих свідків. Все, що стосувалось виправдання Луценка - показання цих свідків не фігурували”, - каже адвокат Ю.Луценка Олексій Баганець.

“Ми будемо залучати світову спільноту, і я думаю, трохи потеплішає - ми будемо виводити людей на вулиці”, - каже народний депутат Юрій Гримчак.

Апеляційний суд може розглянути справу Луценка за місяць-два, - прогнозує юрист Віктор Чевгуз. Засуджувати ж Луценка до позбавлення волі не було підстав - переконаний правник.

“Щоб такі посадові особи рівня Луценка притягувались до відповідальності - звичайно не було такого. Я не пам'ятаю, от я 36 років працюю в кримінально-процесуальному судочинстві, я не пам'ятаю таких випадків, щоб були. Я вважаю, що це цивільно-правові відносини були, які в даному випадку із політичних міркувань перетворили на кримінальну справу”, - каже юрист Віктор Чевгуз.

Термін відбуття покарання для екс-міністра відраховуватиметься з дня його арешту - з 26 грудня 2010 року. Іншому підсудному, колишньому водієві Луценка Леоніду Приступлюку, суд дав 3 роки умовно.