Двоє чоловіків на територію частини проникли безшумно, запевняють правоохоронці. В спеціальному взутті, за допомогою драбини, озброєні ножами та обрізами мисливських рушниць, вони перелізли через паркан та дісталися приміщення, де чергують вартові.

21-річний солдат Володимир Березюк отримав 7 ножових поранень і помер на місці.

Скористатися вогнепальною зброєю нападники не встигли - втрутилися інший солдат та начальник варти. Вони також отримали ножові поранення плеча та передпліччя.

“Військових прооперували, їх здоров'ю нічого не загрожує. Відповідні органи зайнялися цим питанням”, - доповів заступник начальника військово-медичного центру Олег Колдашов.

Лікарі запевняють, тепер життю потерпілих нічого не загрожує, та з лікарняного ліжка вони стануть не раніше, ніж за місяць. Допомога знадобиться і психологічна.

Жертвою нападу став сам нападник - іншого чоловіка вдалось затримати.

“Знешкодили обидва, одного застрелив начальник варти, а другого вони зв'язали ременем від штанів”, - розповів начальник ГУ МВС в Харківській області Віктор Козицький.

Дії військових правоохоронці сьогодні називають героїчними. Жодних нарікань на те, як солдати несли варту та повелися під час нападу, немає.

“Вони діяли у відповідності до керівних документів міністра оборони”, - сказав військовий прокурор Харківської області Дмитро Шевченко.

Двоє нападників виявились братами, старший, якого вдалось затримати - колишній боєць російського спецназу.

“В нього були навики, якими володіють спецназівці, в них була уніформа, радіостанції були і ряд інших обставин, які свідчать про підготовку нападу”, - каже перший заступник Генерального прокурора України Анатолій Пришко.

Раніше ані знайомі, ані сусіди навіть припустити не могли, що брати здатні на злочин. Сім’я військових завжди відрізнялась дисципліною та зразковою поведінкою.

Наразі правоохоронці встановлюють версії нападу. Попередньо припускають, що чоловіки намагались вкрасти зброю з військової частини. Порушено кримінальну справу.