Каже, прагнув написати розповідь, максимально наближену до сьогодення, спроектувати на героїв сучасні проблеми суспільства, й довести - людство на критичній межі. Події відбуваються у недалекому майбутньому - 2040-му році. Головний "герой" - час, який людина вчиться приборкувати, і, зрештою - втрачає.

"Ми не стали тими, ким би могли бути, країна не стала тим, чим мала би бути. І з таких побутових роздумів з’явилося бажання написати текст, в якому ця крадіжка часу була продемонстрована наочно, очевидно. Я використав фантастику, як оптику, для того, щоб подивитися на певні закономірності розвитку корупційного суспільства, в якому ми, власне, живемо", - розповів письменник Тарас Антипович.

Обкладинку до книги створив відомий художник Владислав Єрко. Попри щільний робочий графік, він не зміг відмовити собі у спокусі зобразити міфічного "володаря часу". А видавець, Іван Малкович зізнається - вперше віддав книгу до друку, навіть не дочитавши до кінця рукопису. Каже, "Хронос" захопив з перших розділів.

"Ми живемо в такій країні, де сторінки всі болісні. а коли ти маєш це в романі, якось це все подано глибше, через метафори, через образ. Ти ще більше бачиш цинічність суспільства. Ця книжка просто з тих, які ти читаєш перший абзац, а зупиняєшся вже на останній сторінці", - каже книговидавець Іван Малкович.

Ця книжка просто з тих, які ти читаєш перший абзац, а зупиняєшся вже на останній сторінці

Незабаром книгу обіцяють перекласти кількома мовами та навіть презентувати у Сполучених Штатах Америки.