На честь свята учасники холодного запливу пройшли врочистою ходою набережною міста. Безпосередньо перед занурюванням у море - провели оздоровчу зарядку. До моря моржі заходять парами, підтримуючи один одного, адже серед любителів зимового купання в основному люди похилого віку.

Олександра Дем’яненко найстарша серед моржів, в свої 85 жінка не скаржиться на здоров’я та щозими бере участь у морських запливах.

“Моржі втягнули - “не кидай”, і я не кинула, і ось так 33 рік купаюся. Застудними захворюваннями не хворію”, - каже морж-старожил Олександра Дем’яненко.

А от серед новачків виявився лише один відчайдух, який вперше наважився скупатися у зимовому морі. За його словами, особливо до моржування не готувався, просто з літа почав купатися щодня й не припиняє досі. Мета - оздоровити свій організм та підтримувати імунітет без допомоги ліків.

“Зараз поплавав, тіло горить, взагалі не холодно, навпаки спекотно. Погано, що морозу нема, якщо б морозу було градусів 20, було б набагато краще”, - каже морж-новачок Василь Шкреба.

“Іншого способу, щоб позбутися хронічних бронхітів, тонзиліту немає, жоден лікар цього не вилікує”, - сказав лікар швидкої допомоги Володимир Лефтерев.

Цієї зими вода у Чорному морі біля берегів Криму ніяк не охолоне, січнева температура - 10 градусів тепла, тоді як в минулому році в цей час вода була лише 3 градуси. Моржі сподіваються, що до Водохреща вода стане прохолоднішою.