Про це повідомив керівник відділу податкової політики та методології оподаткування ДПС Дмитро Серебрянський.

За його словами, якщо уважно розглянути методологію розрахунку, можна побачити, що рейтинг рахує не податки, а кількість платежів за ними. "Експерти, які проводили дослідження, внесли до списку податків такі платежі, як внески до Пенсійного фонду, Фонду соцстрахування тощо. Ці платежі не адмініструються податковими органами, і до податків їх відносити некоректно", - зазначив він.

За його словами, в рейтингу не врахували, що з 2011 року єдиний соціальний внесок замінив відразу чотири платежі до різних фондів – соціального страхування, пенсійного, страхування від нещасних випадків, страхування з тимчасової непрацездатності.

Окрім того, "в рейтингу ведення бізнесу в 2012 році експерти декларують ставку податку на прибуток в 25%, а насправді вона становить 21% (з 01.01.2012 року, з 01.04.2011 - 23%)".

У ДПСУ наголошують, що з метою зменшення податкового навантаження і спрощення оподаткування для платників Податковим кодексом у 2011 році було зменшено кількість загальнодержавних податків з 29 видів до 19, а кількість місцевих податків з 14 до 4.

Раніше ЗМІ повідомляли, що згідно з рейтингом Doing business Україна посіла перше місце у світі за кількістю податків.