Поміж того, він вважає, що удушення та підпал, теж викликають доволі багато питань.

"Є дівчина, яка не подає ознак життя у квартирі, і три безпутних хлопця. А в нашій країні, якщо є випадково померла дівчина, то першими, кого звинуватять – це хлопці. Тому вони її винесли та поклали на вулицю… Лише тут виникає перша фактична стаття – ненадання допомоги", – відзначає правозахисник.

Ігор Годецький також має сумнів щодо запланованого хлопцями спалення дівчини. Як він зауважив, стаття про ненадання допомоги передбачається тільки в тому випадку, якщо зрозуміло, що людині потрібна допомога і їй її не надають. Щодо Оксани Макар, то вона вже не подавала ознак життя.

"Якщо б вони хотіли її спалити, то в неї не були б тільки обгорілі ступні та руки. Вона би згоріла повністю. Адже не зрозуміло, яким чином дівчина могла горіти та рефлекторно не відсунутись", – додав правозахисник.

"Це усе схоже на підтасовку фактів. Більш того, існує поняття співучасті. Тоді співучасникам багато не дадуть, якщо один уже все взяв на себе, то двоє будуть іти як співучасники на умовні терміни", – відзначив Годецький.

Більше того, правозахисник вважає, що роздмухування ситуації з досить звичайною українською дівчиною – ймовірно, спроба відвернути увагу населення від кричущих фактів, а також від ігнорування цих злочинів міліцією.

Нагадаємо, зґвалтована та підпалена Оксана Макар перенесла ще одну операцію. Шанси вижити у неї виросли, вважає глава комітету ВР з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

Також нагадаємо, що подруга згвалтованої 18-річної Оксани Макар Галина Цецур стверджує, що її подрузі ґвалтівники щось підсипали, перед тим як заманити.

Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що до відповідальності притягнуто 9 керівників підрозділів внутрішніх справ у Миколаївській області, а також низку працівників органів прокуратури Миколаївщини.