Про це повідомили у прес-службі партії "Батьківщина".

"На жаль, нас не пустили до Юлії Володимирівни, і це тільки посилило наше занепокоєння, яке ми відчували до цього", — заявила віце-президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальбурга Дуглас.

За словами віце-президента ПА ОБСЄ, делегації навіть відмовили у спілкуванні з Юлією Тимошенко телефоном, хоча це передбачено законодавством.

"Для нас цей візит дуже важливий, оскільки ми приїхали продемонструвати солідарність з жінкою, яка є політичним в’язнем в Україні", — наголосила вона.

За її словами, делегація хотіла подивитися, яка ситуація в Україні з дотриманням принципу верховенства права і прав людини.

"Зараз ми на власні очі побачили, що відбувається в Україні", — сказала віце-президент ПА ОБСЄ.

"Ми поговорили з начальником колонії. Ми йому повідомили, що ми спробуємо повернутися. Для нас важливо продемонструвати солідарність з жінкою-в’язнем, яка є політичним в’язнем. Ми хочемо виміряти пульс цієї країни, коли мова йде про верховенство права та демократію", — сказала Вальбурга Дуглас.

Нагадаємо, сьогодні до Харкова прибули віце-президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальбурга Дуглас та член ПА ОБСЄ від Швеції Аса Ліндестам, відвідати Тимошенко.