За словами речниці СБУ Марини Остапенко, справи стосуються розкрадання посадовими особами чужого майна в особливо великих розмірах, втручання в електронну систему "Земельний кадастр", що призвело до збитків у близько 8 мільйонів гривень. А також несанкціонованих дій з інформацією, що оброблялася в електронно-обчислювальних машинах Київської міськради.

”За цими кримінальними справами проходять 8 посадовців, 5 з них мають запобіжний захід - підписка про невиїзд, ще двоє постановами суду затримані, утримуються під вартою на термін до т2х місяців і одну особу оголошено у розшук”, - каже речник СБУ Марина Остапенко.

Один із затриманих - начальник головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко. Щодо нього відкрили останню - 5 справу. Кухаренку закидають недбальство, що призвело до збитків на понад 2 мільйони гривень.

”Затриманий Руслан Кухаренко і, по-моєму, ще один працівник з КМДА, но я не буду називати прізвище, бо воно ще не названо в засобах масової інформації так широко, а Кухаренко вже”, - каже речник Генпрокуратури Юрій Бойченко.

А про обшуки посадовців речник генпрокуратури говорити відмовився через конфіденціальність інформації. Також він спростував інформацію про нібито проведений обшук у квартирі секретаря Київради Олеся Довгого.