Життя простих людей з периферійних містечок Східної України з одного боку, та історія Донбасу, як батьківщини джазу та соулу в контексті становлення самоідентифікаціїї регіону, з іншого. Сергій Жадан презентував у столиці свій роман - "Ворошиловград".

“Німецький один рецензент сказав, що роман "Ворошиловград" - це про персонажів "Депеш Моду", які повернулися додому і знайшли свій рідний дім. Це ті герої, яким в 93 році було по 18-19 років, а тепер їм - по 30 з чимось років, вони досягли свого дорослого життя і вони намагаються це доросле життя жити, проживати, давати раду собі, своїм друзям, близьким, відстоювати, захищати свої інтереси, принципи”, - каже письменник Сергій Жадан.

Презентували книгу у Львові на щорічному Форумі видавців. Відтоді щодня письменник відвідує нове місто в різних куточках України у рамках промотуру "Ворошиловграду".

“Він мені подобається своїм письмом, стилем його мови і описом його героїв. Тобто, вони є живі, а не зовсім пластмасові, як у деяких буває”, - зазначив читач Михайло.

“Чим більше читаєш таке, чим більше входиш в таке оточення - розумієш, що він говорить правду. Буваєш на таких тусовках, музичних фестивалях і реально - це не вигадка”, - сказала читачка Надія.

Приємно здивоване цікавістю юних українців до читання і старше покоління. Зокрема, працівники Національної парламентської бібліотеки, де і проходила літературна зустріч.

“Молодіжна аудиторія, ми повинні рахуватися з їх інтересами, це по-перше. Ми повинні їх вивчати, ми повинні думати над тим, наскільки це сьогодні прийнятно, ми повинні думати над культурою читання і допомагати, можливо, у виборі”, - вважає заввідділу Національної парламентської бібліотеки Олена Погонець.

Тур на підтримку "Ворошиловграду" завершиться 24 вересня у Харкові. Нову, повну протиріч, соціально наповнену книгу, яку Жадан присвятив українському рейдерству, вже можна знайти в книгарнях.