Чарівну зірку Шарліз Терон тут, до прикладу, відзначили особливою нагородою за її акторський вклад в індустрію.

"Кар'єра, яка у мене є, люди з якими я маю змогу працювати і той факт, що мені ніколи не доводилося мати ще одну роботу для того, щоб сплачувати рахунки - ось, що є справжньою винагородою. І коли хтось хоче зібрати нас разом, як цього вечора, для мене таке запрошення велика честь", - каже акторка Шарліз Терон.

Серед переможців вечора також акторка названа "проривом року" Фелісіті Джонс. Її відзначили за роль у картині "Як божевільний". Ця стрічка розповідає історію закоханої пари корінної британки та американця, в якого у розквіт роману закінчується студентська віза.

"Це дуже милий фільм. Стрічка тендітна, як і годиться справжньому незалежному кіно. Переглядаючи фільм, ви обов'язково отримаєте задоволення, тож я щаслива, що її відзначили", - каже акторка Фелісіті Джонс.

Нагородами відзначили також стрічки "Знедолена", "Сцени злочину", "Подруга" і "Краще цей світ". Щоправда, у найпочеснішій номінації фестивалю альтернативного кіно - "Кращий художній фільм" перемогли одразу 2 нашумілих проекти "Дерево життя" та "Початківці". Зазначимо, стрічки відзначені цією церемонією частенько згодом потрапляють у список домінантів та переможців "Оскара".