Своїм успіхом молодий виконавець завдячує професійному журі конкурсу Дженніфер Лопес, Стівену Тайлеру та Ренді Джексону і, звісно, відданим глядачам. Фінал програми відбувся, як годиться у вигляді грандіозного концерту. В рамках якого виступили найвідоміші знаменитості.

Леді Ґага виконала на сцені третій сингл зі свого останнього альбому "The Edge of Glory". Співаючи на краю імпровізованої скелі, Ґаґа станцювала також доволі провокативний танок із молодиком, завершивши виступ карколомним падінням.

Потішила присутніх на "American Idol" також Бейонсе. Зірка на сцені вперше презентувала свій новий сингл "1+1", який очолив трек-лист майбутнього альбому співачки "4". Красуня зізнається, що це одна з її улюблених тепер композицій.

Окрім R&B-діви зірковими гостями вечора стали також вокаліст Боно та гітарист Едж із 'U2'. Зірки спільно з актором мюзиклу "Spider-man: Turn Off The Dark" виконали один із саундтреків до постановки "Rise Above". А також підготували невеличкий сюрприз для журі.

Зіркову концертну програму завершило зіркове подружжя Марк Ентоні і Дженніфер Лопес. Знаменита співачка однак поберегла голос і лише станцювала запальний танець як слід потрусивши знаменитими сідницями під іспаномовну пісню Марка.