Тобто, якщо раніше бізнесмен міг сплачувати податки за спрощеною системою, маючи річний дохід у 500 тисяч. То тепер податковий тягар не буде збільшено за прибутки у 3 мільйони. При цьому можна жити без загрози постійних перевірок з боку контролюючих органів, кажуть у профільному комітеті. Чи не вперше, опозиція з більшістю майже солідарна.

"Його не будуть перевіряти, щомісяця, щоквартально достатньо єдиної перевірки раз на рік. І то перевіряється тільки обіг. Не треба податковій дивитися, які витрати, які доходи", - каже народний депутат, ПР Віталій Хомутинник.

"Таким чином я прогнозую, що у нас перше півріччя застосування нового формату спрощеної системи, кількість суб’єктів спрощеної системи збільшиться. Але це на мій погляд, трошки штучне збільшення. Суб’єкти змушені адаптовуватися до нових умов, і відповідно трошки подрібняться", - вважає народний депутат, НУ-НС Ксенія Ляпіна.

За даними профільного комітету, зараз в Україні за спрощеною системою, працює понад мільйон підприємців. Закон набуде чинності з нового року.