Глава держави розпочав минулий тиждень із вшанування жертв масових розстрілів у Бабиному Яру. Віктор Янукович разом із прем'єром Миколою Азаровим і спікером Володимиром Литвином поклали квіти та заклали перший камінь музейного комплексу "Бабин Яр".

В той же час, у Харкові представники лівих політичних сил пікетували обласну державну адміністрацію з вимогою відставки Президента України Віктора Януковича та прем’єр-міністра Миколи Азарова.

3 жовтня Янукович доручив Азарову навести порядок у Кабміні. Президента обурило те, що міністри ігнорують годину запитань до Уряду у Верховній Раді. Тим часом, у парламенті відмовляються розглядати законопроекти, підписані літерою уряду. Кажуть, не буде міністрів - не буде і їхніх законів.

У вівторок, 4 жовтня, луганський художник та майстер інсталяцій В'ячеслав Бондаренко показав ікону із зображенням Президента Віктора Януковича. Твір виконано на коробці з цукерок. Автора ікони вразив резонанс довкола його творіння, відтак у неділю 9 жовтня, він вирішив провести "хресну ходу" з іконою Януковича. Бондаренко жартома сподівається, що ікона замироточить.

5 жовтня у ЗМІ з'явилась інформація, що український та російський президенти можуть зустрітись 18 жовтня на економічному форумі в Донецьку. Очікується, що Медвєдєв привезе на зустріч проект нової "газової угоди".

Того ж дня Президент України Віктор Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці в двотижневий термін ретельно вивчити всі обставини смерті студента Ігоря Індила.

Як раніше повідомлялось, у травні минулого року в Шевченківському райуправлінні столичної міліції помер 20-річний студент Ігор Індило. Згодом прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками міліції.

Одночасно, єпископи Української греко-католицької церкви письмово звернулися до Віктора Януковича, висловивши стурбованість мовною політикою, еміграційними процесами та станом правосуддя в Україні.

У четвер, 6 жовтня, Янукович полетів до Греції з державним візитом. Там Президент зустрівся з президентом Грецької Республіки Карлосом Папуліасом, прем’єр-міністром Георгіосом Папандеу та головою парламенту Філіппосом Пентсалнікосом.

Напередодні візиту Віктор Янукович заявив, що між Україною та Грецією має бути встановлений . Разом з тим, посол України в Греції заявив, що , оскільки зараз це не на часі. Однак посол запевнив, що це не означає, що Греція виступає принципово проти членства України в ЄС.

Президент України запропонував керівництву Греції на державному рівні надати підтримку Маріупольському державному університету, який підтримує широкі зв’язки з грецькою громадою як в Україні, так й у Греції.

Також, Янукович побував на Афоні і зустрівся з Вселенським патріархом.

Тим часом, в Україні народний депутат Юрій Одарченко подав до суду на Президента, оскільки вважає незаконним призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського районного суду Києва.

Також, журнал "Корреспондент" опублікував унікальні кадри резиденції Януковича у "Межигір'ї". На фото видно 5-ти поверхову "Хонку", спорткомплекс, тенісний корт, боулінг, підземний тир. Зафіксувати на камеру вдалось лише 7 гектарів резиденції зі 136 гектарів загальної площі.

Того ж дня, у першому читанні Верховна Рада про декриміналізацію економічних злочинів.

У п'ятницю, 7 жовтня, колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко через інтерв'ю виданню Фокус звернувся до Януковича та порадив йому почитати "чудову книгу "Лже-Нерон" німецького письменника Фейхтвангера".

"Дуже повчальна історія про те, як двійник Нерона оголосив себе імператором, його визнало населення східних провінцій і війська. Але порожня людина могла тільки приймати царствену позу, а не керувати країною", — сказав Луценко.

Тим часом, Президент підписав закон про скорочення армії на 8 тисяч осіб. Відтак, до кінця 2012 року в українській армії має бути 184 тисяч осіб, у тому числі 139 тисяч військовослужбовців.

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко заявив, що таке скорочення армії є безвідповідальним.

Завершив тиждень Віктор Янукович на відкритті головної арени до Євро-2012 - НСК "Олімпійський". Трибуни зустріли вихід Президента свистом.

ТРК "Україна" вирішила вирізати цей момент з прямої трансляції церемонії, однак свист і вигуки не припинялися протягом усього виступу очільника держави.