За словами одного з авторів законопроекту Олексія Плотнікова, у відповідь на недружні дії іноземних держав, митних союзів або економічних співтовариств, які частково забороняють продаж українських товарів, українські виробники зможуть віддячити їм тою ж монетою.

“Якщо в якійсь країні ведеться кампанія проти української продукції, то ми можемо, відповідно, робити відповідь на продукцію тих країн. Це ті речі, які не підпадають під обмеження СОТ, тобто, з точки зору СОТ, немає якоїсь перешкоди для того, щоб не купувати українську продукцію в тих чи інших країнах. В даному випадку, ми зможемо давати відповідну адекватну відповідь”, — сказав народний депутат, Партія регіонів Олексій Плотніков.

“Я не переконаний, що Президент підпише даний законопроект, і ще раз кажу, що мені здається, що в даному випадку, це такий обмін ударами, тому що реально ми в стані торгової війни з Росією, це треба визнати, але сьогодні, на жаль, Україна реагує на оголошення війни, торгової війни Росії Україні”, — вважає заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

Зазначимо, останнім часом багато разів обмежувала або припиняла імпорт різноманітних товарів з України, в першу чергу, Росія. Востаннє “Росспоживнагляд” тимчасово зупинив ввезення до Росії сирів деяких українських виробників. Мовляв, ця продукція не відповідає російським вимогам технічного регламенту на молочну продукцію та молоко.