Шестиметрове цунамі після сильного землетрусу досягло східної частини острова Хоккайдо. Цунамі також прийшло в японські префектури Міягі і Івате: 3,3 і 4,2 метра відповідно. Телебачення закликало громадян Японії не наближатися до берега і закликало населення країни до пильності.

Через підземні поштовхи призупинено роботу аеропорту в Наріте, автоматично припинили роботу дві АЕС у префектурі Фукусіма. Влада Японії оголосила, що в Токіо є постраждалі, проте їх кількість невідома.

У префектурі Івате через землетрус частково обрушилася в море швидкісна магістраль, в результаті чого десятки машин з людьми впали у воду.

Диктори закликають водіїв терміново покинути прибережні ділянки швидкісних доріг та припаркувати машини в безпечних місцях. В Токіо проводиться часткова евакуація, однак офіційного підтвердження цього немає.

Зараз поштовхи тривають, але йдуть на спад. За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу знаходився в 382 кілометрах на північний схід від Токіо, його вогнище залягало на глибині десяти кілометрів.

Влада попередила про небезпеку наступних підземних поштовхів. Відразу ж після землетрусу в Токіо на час припинив діяти мобільний зв'язок, ймовірно, через перевантаженість серверів.