Так вважає один з лідерів “Батьківщини” Олександр Турчинов.

”Вони сьогодні мстять тим, хто захищав інтереси держави, хто повернув державі шельф Чорного моря, і саме безумовно людиною, яка це робила, був Георгій Філіпчук, і саме його затримала Генеральна прокуратура”, - каже заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

В Генпрокуратурі про затримання поки говорять неохоче. Повідомляють лише, що екс-міністру інкримінують зловживання службовим становищем, з тяжкими наслідками і обіцяють клопотати про арешт Філіпчука.

”Дійсно така справа є, він дійсно затриманий. Не арештований, а затриманий. Первинно буде розслідуватись кримінальна справа, декілька днів та буде поставлено питання про арешт. Погодиться з нами суд, і далі ми зможем ширше і конкретніше розмовляти по цій кримінальній справі”, - каже Генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

Влада ж відкидає будь-які розмови про політичні переслідування опозиції. Нагадує, що колись і самі так само ходили на допити, як на роботу.

“Я хотів би як людина, яка сама в 2005 році пройшла всі етапи дій влади, сказати, що люди в яких чисті руки та совість боятися нічого”, - каже голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Нагадаємо, два роки тому Мінприроди, очолюване Георгієм Філіпчуком, відібрало ліцензію у "Венко Прикерченська Лтд." на користування надрами Чорного моря. Таке рішення ухвалив уряд Тимошенко. А вже за два місяці компанія подала позов проти України до Стокгольмського арбітражу. У липні цього року вже нове керівництво уряду вирішило мирно врегулювати конфлікт. Наслідком домовленостей і стало порушення кримінальної справи проти Георгія Філіпчука, - переконана опозиція.