На подібні заходи компанія зважилася через загрозу західних країн ввести ембарго відносно Ісламської Республіки.

Близько 30% від загального обсягу сирої нафти, що переробляється щоденно, Туреччина закуповує в Ірані. Джерело стверджує, що представники Tupras провели відповідні переговори з постачальниками з Саудівської Аравії і сподіваються вже до літа цього року переключитися на їхню сировину. Разом з тим, експерти висловлюють думку, що, незважаючи на тиск західних країн, НПЗ, швидше за все, не зможуть повністю замінити поставки за рахунок третьої сторони.

"По-моєму, ця зустріч - це дослідження можливостей Aramco (саудівська державна нафтокомпанія) збільшити видобуток сирої нафти понад наявні у неї замовлення", - заявив неназваний співрозмовник агентства.

У компанії Turpas утрималися від офіційних коментарів з даного питання. Влада Саудівської Аравії раніше вже заявляла про готовність збільшити видобуток нафти для покриття дефіциту споживачів, але обговорювати деталі угод відмовилася.

Нагадаємо, стосовно Ірану діють односторонні санкції США, Великобританії і Канади, спрямовані проти енергетичного і фінансового секторів іранської економіки. Також посли 27 країн Євросоюзу узгодили пакет санкцій проти центробанку Ірану. Про це повідомляє інформоване дипломатичне джерело. За його словами, остаточно санкції затвердять 23 січня на засіданні ради ЄС.