Під час брифінгу, відповідаючи на питання журналістів, чи відповідає дійсності слова опозиціонерів, що провладна більшість вже зібрала за кандидатуру Валерії Лутковської 226 голосів, Олександр Єфремов сказав, що в опозиції — старі дані.

"Опозиція володіє старими даними. Ми зібрали значно більше підписів, я не можу сказати на дану хвилину скільки", — додав він.

"Таких підписів буде мінімум 260", — сказав Олександр Єфремов.

У свою чергу, віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко заявив, що парламентська більшість хоче зібрати "рекордну кількість підписів" за кандидатуру Валерії Лутковської.

«Парламентською більшістю після провалу голосування за Валерію Лутковську була проведена просвітницько-виховна робота, і наскільки я поінформований, Президентом чи командою Президента поставлено завдання не просто провести Валерію Лутковську будь-якою ціною, а зібрати рекордну кількість підписів за неї».
— віце-спікер парламенту Микола Томенко.

За його словами, багато депутатів з більшості "займаються активним збором підписів", на сьогодні вже зібрано понад 226 підписів.

"Президент Віктор Янукович вимагатиме повторно розглянути кандидатуру Валерії Лутковської на посаду Омбудсмана. Ми створюємо прецедент, що поки не добито всіх, кандидатуру Валерії Лутковської вноситимуть хоч і сто разів. Це абсолютно неправильно з точки зору і політичної, і парламентської етики", — підкреслив Микола Томенко.

Він зазначив, що на сьогодні фракції меншості ще остаточно не визначились зі своєю кандидатурою на посаду омбудсмана.

Як раніше повідомлялось, 15 січня Верховна Рада так і не визначилась з омбудсменом.