Зокрема у Львові, за останніми соціологічними дослідженнями, чинний міський голова Андрій Садовий зберігає значний відрив від свого найближчого опонента - представника Партії регіонів - Петра Писарчука. Якби голосування відбулось вже цієї неділі, Садового підтримали б понад 44 відсотки львів’ян. Писарчука - 12 відсотків. Такі дані оприлюднив центр вивчення громадської думки "Соціоінформ". Також за даними опитування, 3-х відсотковий прохідний бар’єр до Львівської міської ради долають 6 політичних сил.

Водночас попри те, що до голосування залишився тиждень, багато львівських ДВК до 31 жовтня готові лише на третину. Зокрема на дільницях нарікають на неоперативність міської виборчої комісії.

"Пізненько навіть зібрали навіть перший раз - були сформовані ті комісії. Тільки фактично 17 числа ми отримали склад комісії", - каже голова ДВК у м. Львів Валентина Соболь.

Відтак на підготовку до виборів сформований склад дільничної комісії отримав трохи більше тижня. Раніше ж, розповідають у ДВК, до плебісциту готувались щонайменше місяць. Однак попри брак часу у львівських комісіях переконують - підготувати все належним чином до дня голосування встигнуть.

"Отримали списки, отримали канцтовари, завели, ну, вже проводили засідання комісії - десь було вже два. Провели навчання, знаємо що робити", - каже голова ДВК у м. Львів Валентина Соболь.

"Вже завершили написання запрошень на вибори, наші члени ДВК вже рознесли по нашій великій дільниці - тому що 2230 виборців. Тепер ми чекаємо наших виборців, для того, щоб вони, можливо, є неточності в списках виборців, не хтось отримав запрошення", - каже голова ДВК у м. Львів Олена Руда.

Чесного та прозорого волевиявлення львів’яни цієї неділі проситимуть у Бога. У центрі Львова біля фігури Божої Матері відбудеться молебень за чесні вибори.