Частина водіїв кинули свої машини просто посеред дороги, інші збирались у групи на ніч, аби не замерзнути та не заснути. У більшості з машин закінчилось пальне.

“Грілися в фурах. Машина замерзла, не заводиться. Причіп від вітру перекинуло, джипом витягали і заховали його за фуру, щоб знову не здувало”, - розповів водій Олег.

На цю ділянку дороги направили усі основні сили снігоприбиральної техніки, найефективніша серед них так звані шнекоротери, які відкидають снігу в бік. Ще 7 машин спецтехніки направлені в Крим з сусідніх областей на допомогу. ДАІ обмежило рух по цій трасі усім, окрім спецтехніки.

“Зараз на цьому напрямку одна колія пробита, але зараз обмежуємо рух, щоб витягнути техніку, яка зламалася”, - каже начальник ЦГЗ УДАІ АРК Андрій Рябіков.

В Криму створили оперативний штаб з контролю над ситуацією. Вводити надзвичайний стан поки не збираються.

“З ситуацією ми справляємося, вводити надзвичайний стан сенсу немає. Головне, ми не допустили проблем з людьми, у нас немає людей, які загинули, слава Богу”, - сказав голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов.

Всього з початку рятувальних робіт зі снігових заметів на автодорогах Криму звільнено 484 автомобілі та більше півтори тисячі людей. З обмороженням в лікарні шпиталізовано сотня осіб.

Інша біда - на морі - через сильний вітер у Керченській протоці припинила роботу переправа "Керч-Кавказ". Там на якірній стоянці 125 суден.

Нагадаємо, півострів вже третій тиждень в умовах штормового попередження.