Кажуть, потужною балканською енергетикою готові вразити цілий світ.

Ключові персони на сцені - самі музиканти. Головні аргументи у двобої "стінка на стінку" - сама музика та майстерність, а ключові суддівські аргументи - шаленство та віддача аудиторії

“Ми щасливі з того, що наші сербські колеги погодилися "схрестити" наші музичні війська тут, на сцені, яка сьогодні перетвориться на музичний ринг”, - сказав музикант "Fanfare Ciocarlia" Опріка Іванович.

Підтвердженням серйозних намірів балканських музикантів є їх шалена популярність у Європі. Протягом останніх років духові оркестри разом відіграли понад півсотні концертів у Парижі, Лондоні, Берліні, Амстердамі, Відні та Осло. В захопленні від потужних танцювальних, але водночас дуже традиційних ритмів залишились і Канада та США.

Напередодні Києва, розказують музиканти, відвідали Москву, зізнаються - Білокам’яна також "підкорена".

“Разом ми зараз відкриваємо себе Європі. Останнім часом у нас дуже багато виступів. І це не дивно, адже грають такі два колективи. Сподіваємося, що разом зможемо створити якусь цілком нову, надзвичайно цікаву музику. І у Європі, та й у цілому світі публіка побачить, як найкращі два гурти можуть звучати разом”, - каже музикант "Boban & Marko Markovic Orchestra" Марко Маркович.

Під час кількагодинної програми у Києві музиканти відіграли найкращі румунські та сербські народні композиції та запропонували їх оригінальні музичні інтерпретації. У підсумку, зійшлися в єдиному - перемогла музика.

На майбутнє ж пообіцяли приїхати до Києва знову, цього разу вже і з кількома українськими піснями у репертуарі.