Свої вимоги намагались донести до Європи. Частина мітингувальників пікетувала Верховну Раду, де сьогодні перебувала голова Венеціанської комісії.

"Ми хочемо сказати про те, що після скасування конституційної реформи 2004 року Президент України і ВР фактично узурпували державну владу. Вони не мають ані юридичної, ані суспільної легітимності. Тому єдиний вихід з цієї ситуації - це негайні вибори Президента і ВР", - каже співкоординатор акцій протесту Олександр Данилюк.

Зі столиці протестувальники надвечір поїхали додому. Втім обіцяють повернутись до столиці наприкінці тижня. Наметове ж містечко продовжує чекати податкового вето у столиці.

"Ніякі інші позиції не є прийнятні. Ні вилучення розділу, який стосується спрощеної системи, ні адміністрування. Ми сьогодні запросили людей на Майдан, я думаю, що ми їх запросимо у четвер, в такому випадку ми мусимо готуватись до кожного такого виїзду, тому що все, що відбувається на Майдані, відбувається за особистий кошт малого бізнесу. Очевидно, що нам потрібно відновлювати ресурси для того, щоб нормально проводити такі акції", - каже представник Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу Ігор Горняк.

Політичні заяви, що лунають з Майдану, вже підхопили у парламенті. Регіонали кажуть, що за цим стоять опозиційні політики. Парламентська ж меншість готова підтримати відставку уряду.

"Є ряд людей, які заангажовані політичними силами, а ці політичні сили ставлять інші інтереси, якщо ми зацікавлені в розвитку нашої держави, наведенні порядку і розвитку економіки, то деякі стурбовані тільки одним - працевлаштуванням однієї людини, цілком природно що і ці люди представляючи інтереси цієї людини займаються тільки працевлаштуванням", - каже голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Документ не вносять клерки в парламент, документ вносить уряд, який його обговорює на засіданні, голосує за цей документ, а потім за підписом прем’єр-міністра направляє до Верховної ради України, отож вето, потім відповідальність уряду, яку ми розуміємо як відставка уряду, оскільки в ключовому питанні - податковій реформі, яка гарантувалася Президентом і всіма, уряд не пройшов це випробування податковою реформою", - каже віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.

Нагадаємо, у суботу Президент доручив прем’єру Азарову до четверга разом із підприємцями обговорити проблемні моменти Податкового кодексу, аби потім прийти з напрацьованим матеріалом до глави держави. Втім підприємці не хочуть вносити поправок. Вони офіційно відмовилися від зустрічі з прем’єром - повідомили в прес-службі глави уряду. Їх влаштує тільки президентське вето.