"Законодавчий пакет, за яким в Євросоюзі закріпилася назва "Six-Pack", включає в себе 5 регламентів та 1 директиву, які визначають найповніший за історію ЄС набір правил економічного керування", — заявив в понеділок заступник голови Єврокомісії Оллі Рен.

"Цей пакет дає нам стільки інструментів, скільки необхідно, щоб гарантувати бюджетну дисципліну і стабілізацію європейської економіки, щоб запобігти новій кризі", — заявив європейський комісар, який контролює питання економіки і валюти.

Він нагадав, що ініціатива "Six-Pack" була висунута Європейською комісією у вересні 2010 року, а цієї осені її схвалили 27 країн ЄС і Європарламент.

Заступник голови Єврокомісії наголосив, що, згідно з новими правилами, починаючи з 13 грудня, всі держави-члени ЄС, які мають бюджетний дефіцит, повинні виконувати спеціальні рекомендації Ради ЄС, спрямовані на виправлення становища. Для країн єврозони невиконання цих вимог може обернутись штрафами і санкціями.

Раніше повідомлялось, що агентство Moody’s заявило про плани переглянути рейтинги всіх країн Єврозони вже у першому кварталі 2012 року. Причина такого рішення — відсутність "рішучих стратегічних заходів" з подолання кризи в регіоні.