Крім того, агентство знизило довгостроковий кредитний рейтинг контрагента центробанку країни з "ВВВ-" до "BB+". За всіма рейтингами збережений "негативний" прогноз, у зв'язку з чим S&P попереджає про можливість ще одного зниження рейтингів Угорщини в 2012 році.

Рішення про зниження рейтингу відображає невпевненість аналітиків S&P в ефективності проведеної урядом програми по боротьбі з бюджетним дефіцитом, основні аспекти якої, крім усього іншого, недостатньо чітко визначені. На думку експертів S&P, неефективні дії влади в цьому напрямку зроблять негативний вплив на збільшення інвестицій і податково-бюджетне планування, а також на темпи економічного зростання в цілому.

Крім того, аналітики S&P впевнені, що деякі дії угорського уряду, викликають питання щодо незалежності наглядових органів і банківської системи.

Нагадаємо, у листопаді міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Угорщини до рівня "Ва1" з рівня "Ваа3". Прогноз по рейтингу - "негативний". Водночас для підтримки угорської економіки в уряді не виключають, що проситимуть МВФ надати кредит в розмірі 15-20 мільярдів євро.