"Файлообмінні ресурси вирішують проблему користувачів по обміну та зберіганню інформації. На жаль, ми фізично не в змозі контролювати вміст всіх файлів, котрі завантажуються. Але наш ресурс постійно реагував на будь-які скарги правозахистних організацій та тісно співпрацював з правоохоронними органами.

З деякими з таких організацй навіть були підписані договори про співробітництво та надана можливість автоматично видаляти файли, які вони вважали підозрілими, або такими, що порушуть права їх клієнтів", — йдеться в офіційній заяві.

"Але останні події навколо megaupload.com та ex.ua показують, що такий бізнес є надто ризикованим і регулювання його ще тільки на початковій стадії. Саме тому нами прийнято рішення про відмову від надання подібних послуг до моменту, поки не стане зрозуміла ситуація в законодавчому полі. Наразі робота сервісу повністью призупинена. Вся інформація з серверів видалена. Нові файли завантажити неможливо", — повідомив представник файлообміннику Upload.com.ua Віталій Лемець.

Нагадаємо, сайт видання "Комсомольська правда в Україні" повідомив, що наступною жертвою закриття файлообмінників став сайт Upload.com.ua.

До слова, 31 січня МВС відключило сайт ex.ua, де люди звикли зручно і безкоштовно дивитися фільми, завантажувати ігри та багато іншого. В офісі компанії проводяться обшуки, а власників ресурсу викликають на допити.

Цікаво, що після закриття файлообмінника ex.ua офіційний сайт МВС став тимчасово недоступний через велику кількість відвідувачів, а також ймовірних DОS-атак. Міністерство внутрішніх справ досі не може справитися з навантаженням на свій офіційний сайт, і вирішило перейти на свої екаунти у соцмережі Facebook.