Такеші Кітано (кінорежисер): “Коли я в минулому знімав фільми про якудза, мені часто говорили, що хотілось би побачити мої спокійніші фільми. Але саме тоді, коли я дослухався порад і став їх знімати - мене засипали запитаннями - "Коли ж я вернусь до теми злочинного світу?". Фільм "Гнів" - моє повернення”.

Сценарій до нового фільму Такеші Кітано написав сам. Він же ж, традиційно, і зіграв головну роль - гангстера-ветерана, який карає ворогів свого клану якудза. Кітано знову вражає глядачів потоками крові - у його стрічці людей вбивають чим завгодно - бормашиною або ж паличками для їжі. Зберігся також знаменитий динамічний стиль режисера.

Такеші Кітано (кінорежисер): “Новий час прискорив хід подій, зробило молодих членів якудзи більш агресивними, готовими боротися за владу в організації. Стиль їх дій змінюється, вони освоюють нові форми бізнесу, в тому числі - гру на фондових біржах. В результаті, майбутнє класичного типу якудза опиняється під сумнівом”.

У програмі Канського кінофестивалю 63-річний Такеші Кітано з’являється вже вдруге. 11 років тому за Золоту пальмову гілку змагався його фільм “Кікуджиро”.